Krovni prozori

slide_krovni

 

VELUX proizvodi visokokvalitetne krovne prozore već preko 60 godina. Zahvaljujući našim proizvodnim karakteristikama, vodećima na tržištu, uživat ćete u idealnoj kombinaciji mnoštva dnevne svjetlosti, svježeg zraka i jasnog pogleda – onoga što čini savršenu okolinu za vaš dom.

VELUX  je također vodeći na području rješenja za automatizaciju. Jednim pritiskom na tipku možete otvarati i zatvarati sve svoje VELUX prozore i dodatnu opremu. Suvremena radio frekvencijska tehnologija omogućuje upravljanje proizvodima iz bilo koje prostorije u kući.

 

Velux  krovni prozori sa središnjim ovjesom

velux_sredisnji_ovjes
VELUX krovni prozori sa središnjim ovjesom izuzetno su praktični. Smjestili smo ručku na vrh kako biste imali dovoljno prostora za otvaranje i zatvaranje, te smještanje namještaja direktno ispod njih (modeli GGL, GGU).  Jedinstven VELUX ventilacijski preklop propušta svježi zrak u prostor čak i kada je prozor zatvoren, a filter za prašinu i insekte sprečava njihov ulazak.

 

 

VELUX krovni prozor s dvostrukim ovjesom

velux_dvotruki
Krovni prostor nije potpun bez predivnog pogleda na prirodu ili na grad. Kada su potpuno otvoreni, VELUX krovni prozori s dvostrukim ovjesom pružaju vam neometan pogled na grad i prirodu (modeli GPL, GPU).

 

 

 

VELUX zvučno izolacijski prozor

velux_izolacijski_180x180
Novi krovni prozor smanjuje zvuk kiše za 7 dB u usporedbi sa standardnim VELUX krovnim prozorom. To znači upola manje buke za ljudsko uho.  Kombinacija laminiranog stakla i podebljanog stakla pomažu u osiguravanju bolje zvučne izolacije. Zvučnoj izolaciji također doprinose konstrukcija okvira i posebno oblikovane brtve.

 

 

VELUX Sustav za odimljavanje

3070-01-LOI-XXL2_280.jpg
VELUX sustav za odimljavanje za kosi krov sastoji se od prozora za odimljavanje sa integriranim elektromotorom te kontrolnog seta KFX 100. Može se proširiti dodatnim senzorima za dim, jedinicama za aktivaciju, zidnim prekidačima i senzorima za kišu.  Sustav za odimljavanje omogućuje izlazak dima iz prostora u slučaju požara ostavljajući izlaze za nuždu čistima. Najčešće se koristi u zajedničkim prostorima poput stepeništa i hodnika.

 

VELUX  krovni balkon Cabrio

velux_krovni_balkon
VELUX GDL CABRIO® pruža svakom potkrovnom prostoru njegovo mjesto pod suncem. Ovaj jedinstven prozor omogućuje vam da uživate u prirodnoj svjetlosti, predivnom pogledu i kontaktu s okolinom.  Samo otvorite gornji element i gurnite donji prema naprijed te zakoračite. Otvaranje donjeg dijela automatski podiže integriranu ogradu kako bi se stvorio siguran balkon koji nastaje u trenutku.

 

VELUX izlaz na krovnu terasu 

krovne_teraseČak i ako je prostor u vašem potkrovlju mali, ipak možete uživati u prostoru i svjetlosti vašeg balkona. Ugrađen direktno u najniži dio vašeg krova, VELUX sustav krovne terase pomaže vam da maksimalno iskoristite svoj potkrovni prostor, a da pritom ne narušite veličinu svog dragocjenog životnog prostora. Dostupan u jednoj dimenziji: 78 x 245 cm – gornji element M08 (78 x 136 cm), donji element M35 (78 x 109 cm). Ugradnja moguća na krovove nagiba od 35° do 53°.

 

VELUX vertikaklni i krovni elementi

vertkrovni
Okupajte svoj potkrovni prostor s još više prirodnog svjetla dodavajući VELUX elemente ispod vaših krovnih prozora. Za otvaranje Vašeg parapetnog zida tu su vertikalni elementi, a ako se kosina Vašeg krova spaja s podom bez vertikanog zida ispod krovnih prozora dodajte fiksni donji element.

 

 

Izlaz na krov  GVT

velux_krov_gvt
VELUX omogućuje jednostavan i siguran izlaz na krov iz vašeg tavanskog prostora. Naš model prozora GVT za izlaz na krov koji nije potrebno dodatno održavati idealan je za vaše negrijane i neizolirane prostore. Ovaj praktičan prozor izrađen je od poliuretana otpornog na vremenske prilike i ima velik otvor za jednostavan ulaz i izlaz.

 

 

Izlaz na krov GVK

velux_krov_gvk
Naš model prozora GVK predstavlja odlično rješenje za tavanske ili potkrovne spremišne prostore kojima je potreban prozor za izlaz na krov. Ovaj praktičan prozor koji nije potrebno dodatno održavati može se koristiti u neizoliranim i negrijanim prostorima te omogućuje građevinskim radnicima, dimnjačarima i ostalim majstorima jednostavan izlaz na krov.

 

 

Izlaz na krov GVO

velux_krov_gvo
Ovaj model krovnog prozora idealan je za negrijane i neizolirane potkrovne prostore vaših starijih građevina. Kao praktično i atraktivno rješenje, VELUX je dizajnirao ovaj prozor za obnovu zaštićenih građevina na kojima su dozvoljeni samo mali prozori sa zaobljenim okvirom. 

 

 

Izlaz na krov GXL i GXU

velux_krov_gxl-gxu-280
Pristup vašem krovu nikada nije bio jednostavniji. Naš model prozora GXL otvara se poput vrata, što ga čini praktičnim izlazom na krov u vašem izoliranom potkrovnom prostoru. Budući da je izrađen od prirodnog bora s izolacijskim staklom pogodan je za vaš stambeni prostor. Model GXU je još dodatno zaštićen bijelim poliuretanskim slojem pa je pogodan za prostorije s puno vlage i jednostavan za održavanje.

 

Opšavi za VELUX krovne prozore

velux_opsavi
Budući da svaki krov zahtjeva sigurnu i učinkovitu odvodnju vode VELUX nudi različite modele opšava za svaki krovni pokrov i različite načine ugradnje prozora – pojedinačno ili u grupi. Osim standarne izvedbe u aluminiju, dostupna je i izvedba u bakru, titan-cinku ili bojanom aluminiju. Možete biti sigurni da ćete pronaći dizajn koji odgovara vašem krovu. Napomena: naši GVT, GVK i GVO prozori dolaze sa integriranim opšavima.

 

Izolacijski set BDX

velux_izolacijski_set
Uključuje sve što vam je potrebno kako biste vaš prozor učinili otpornim na vremenske utjecaje: termoizolacijski okvir, hidroizolacijsku foliju i odvodni žlijeb. Termoizolacisjki okvir smanjuje gubitak topline eliminacijom toplinskih mostova između prozora i pokrovnog materijala, a hidroizolacijska folija osigurava vodonepropusnu vezu prozora i krovišta. Odvodni žlijeb smješten iznad prozora odvodi vodu koja teče niz krov.

 

Set za ugradnju unutarnje obloge LSG

unutarnje_obloge
Pravilno izvedena obloga oko krovnog prozora osigurat će nesmetan ulaz dnevnog svjetla kroz krovni prozor, a parna brana zaštitit će izolaciju potkrovlja.​

 

 

 

Sustav za ravni krov ECX

sustav_za_ravni_krov
Sustav za ravni krov omogućuje ugradnju krovnog prozora sa središnjim ovjesom i sigurnosnim staklom i na ravne krovove. Postiže se nagib od 19° gdje voda i prljavština slobodno otječu s krova. Proizvod je isporučen sa jasnim uputama za ugradnju omogućavajući majstorima jednostavnu ugradnju.